FAQ2020-06-08T19:58:52+00:00

Vaak gestelde vragen

Hier kan je antwoorden vinden op de meest gestelde vragen.

Ontdek onze producten
Zijn er praktische eisen om bijenkasten op mijn bedrijf te kunnen plaatsen?2020-08-31T19:52:50+00:00

Om een optimale service te kunnen garanderen, dienen de kasten toegankelijk te zijn voor de imker. Alhoewel we werken met zachtaardige bijen, zijn er toch enkele veiligheidsvoorschriften die gerespecteerd moeten worden. Met onze expertise kunnen we samen met u naar de geschikte locatie voor de bijenkasten op uw bedrijf uitkijken. Interesse? Contacteer ons hier

Is er een verschil tussen vloeibare en vaste honing?2020-08-31T20:13:18+00:00

Honing bevat 80% suiker en 20% water. Door het hoge suikergehalte, zal de honing van nature beginnen kristalliseren. Toch zijn er bepaalde soorten honing die sneller zullen kristalliseren dan andere, dit is afhankelijk van de bloemen waar de bijen hun nectar gehaald hebben. Koolzaadhoning kristalliseert al enkele dagen na het oogsten, terwijl Acaciahoning heel lang vloeibaar blijft.

Daarom wordt de honing enkele dagen geroerd, voordat deze wordt afgevuld in potjes en bekomen we een vaste honing met fijne kristallen. 

Wij van Bee Local willen dat ons product van hoge kwaliteit op de best mogelijke manier bij onze klanten aankomt, daarom kiezen wij er voor om al onze honing in vaste vorm te verkopen met uitzondering van the Acacianal Delight, Acacia honing.

Honing, telkens een beetje anders

De vari√ęteit aan bomen en planten in onze omgeving levert vaak verschillende soorten honing op.

Ontdek al onze producten